Despre pietre şi zodii- legături. Capricornul

onix

Legătura strânsă dintre pietre, cele semipreţioase, naturale, ivite din adâncuri, care au înmagazinat energiile,  informaţiile, de-a lungul miilor de ani şi zodii este bine cunoscută. Ele contribuie la stabilirea unui echilibru între minte, trup și spirit, amplificând energia corpului, conferind claritate gândurilor.

Capricornul este un semn de pământ, care intuiește momentul potrivit pentru a-și pune planurile în aplicare, indiferent dacă pentru aceasta trebuie să mai aștepte. Este un introvertit, guvernat de Saturn (Cronos), fiind asociat cu unul din cele patru puncte cardinale. Muncitor, greu de descifrat,  neîncrezător, foarte calculat, planificându-și tot ceea ce are de făcut cu minuțiozitate, își dorește, mai ales, să  lase ceva în urmă, să construiască ceva durabil. Este un vizionar care nu uită nicicând țelul spre care se îndreaptă, înfruntând cu stoicism orice obstacol.

obsidian

Culoarea la care aceștia reacționează, din punct de vedere energetic, este negrul.

Cristalele negre emană calm, înțelepciune, sobrietate, maturitate, disciplină. pietrele în culori întunecate care rezonează cu Capricornul ar fi: Onixul, Cuarțul fumuriu, Sardonixul, Obsidianul fulg de nea.

Dacă aş fi fost născută în această zodie, în mod sigur, m-ar fi atras Cuarţul fumuriu care este unul dintre cristalele de „împământare” şi purificare, reuşind, prin simpla sa purtare ca bijuterie sau talisman, să-i facă a fi cu picioarele pe pământ chiar şi pe cei cu capul în nori. Oferă protecţie împotriva energiilor negative, ajută la aducerea în realitatea fizică a ideilor inspirate, a visurilor, induce o stare de calm, îndepărtează contradicţiile, stimulează puterea de concentrare.

Specialiștii în cristaloterapie recomandă mai multe pietre semiprețioase care ar avea scopuri benefice, rezonând cu această zodie, important fiind ca utilizatorul lor să aleagă cristalul de care se simte atras, căruia să-i încredințeze dorințele cele mai secrete, făcându-l parte din trăirile zilnice, acesta răsplătindu-l cu energia necesară pentru îndeplinirea lor.

cuarț fumuriu

Am printre persoanele dragi o Capricoarnă, (mâț pervazier) care nu crede în zodii, dar cred că vibrează la energiile seculare pline de înțelepciune și informație transmise de cristale.

Și mai am aproape o Capricoarnă ( Povestitoare) care în mod sigur va lăsa un catren cât de scurt referitor la pietre, zodii, planete.

Sunt născute în aceeaşi zodie, dar, în acelaşi timp, atât de diferite, fiecare fiind specială în felul său.

V-aș da o temă… Să lăsați în comentarii sau să scrieți pe blogurile voastre o poveste, un vers, o vorbă de duh, epigramă, care să facă legătura dintre un semn zodiacal și pietre, sau doar menționarea unui nume și a zodiei căreia îi aparține. Sper să vă prindeți în horă. 🙂

Adriana

Știu de negru, știu de onix, in rest cum si in ce fel trebuie sa porti o piatra sa-i poti simti energia habar nu am. Am primit un onix candva, dar nu stiu unde e.

Cat despre poveste, poate voi veni cu ceva in plus, zilele urmatoare. Azi as fi avut nevoie de protectie, de oriunde ar fi venit, ca tare ciudata zi am avut. Te pup, Dana, multumesc pentru ca pietrele tale ti-au amintit si de mine.

Tatonari

Cel mai bine este ca piatra pe care o vei folosi drept talisman să fie primită cadou. Cristalele sunt încărcate cu energii pozitive , dar nu numai, de aceea trebuie purificate. Se spală bine cu apă și săpun, se poate ține în sare de mare sau sare de bucătărie, timp de 7 zile, apoi câti aproape de tine pentru a o încărca cu energia ta. O poți purta ca bijuterie sau într-un săculeț micuț din materiale naturale (piele, in, mătase, lână…), în geantă, buzunar. Din când în când are nevoie de încărcare (la lumina lunii sau a soarelui). Te îmbrățișez cu drag, Adriana! Mulțumesc!

psi

vezi? chiar tu îmi dai argumente să nu cred în zodii ci în unicitatea din om. chiar dacă suntem făcuți din plămada viselor, cum zicea shakespeare, ne diferențiază istoria personală, emoțiile, hărțile, realitățile, mediile, trăirile… cum am puteam face regulă în toate astea? știu, doar patul lui procust (pe care eu l-aș arde) ca pe o cutumă veche…
piatra mea favorită… e mai multe: un topaz auriu de pakistan, niște granate de nicaragua, pe o montură cu gheață de ametist (și granatul s-ar zice că se accesorizează cu pământul) și cam tot ce văd și mă atrage… 🙂 de pildă obsidianul din imaginea ta are o forță care îmi place mult.

Tatonari

Da, fiecare dintre noi este unic, dar unele generalități se regăsesc. Poate o fi avut vreo influență asupra personalității noastre și așezarea planetelor în momentul nașterii, cine mai știe?!? Granatul este foarte potrivit zodiilor de pământ. Fiecare cristal are calitățile sale specifice, ca și noi, de altfel. Sunt sigură că pietrele tale sunt minunate și atunci când le dai voie îți șoptesc povești…
Mulțumesc, Pisic! Să ai o zi așa cum ți-o dorești!

Tatonari

Uite, vezi! Am citit mereu despre toate astea, dar nu le-am pus niciodată în practică. Poate mă urnesc să încep și eu ceva în sensul acesta… 🙂

Suzana

Complicat si interesant subiect ai ales. Eu doar ma joc cu pietrele, dar nu mi-e prea clar cum sa evoluez in a le intelege comunicarea. Pentru zodia mea (leu), dar apropiata de a racului, sunt foarte multe pietre care imi plac.
Cred ca prea multe!
Banuiesc ca vei lua zodiile la rand. Va fi frumos!

Un weekend minunat, Dana draga! <3

Tatonari

Cam ăsta ar fi planul să le vină rândul tuturor. Am mai aflat o zodie, deci. Bine şi aşa! Weekend cu momente cât mai interesante să ai, Suzana! Mulţumesc! 🙂

Ella

Malachitul sau Citrinul
Jad, Opal sau chiar Cristal
Pentru Scorpion sunt toate … „bolovanul” ideal! 😀

Sa înteleg ca renunti la blogul celalalt?
Weekend placut, Dana draga!

Tatonari

Deci ştii cam ce pietre ţi se potrivesc, Ella! La blogul celălalt nu renunţ,deocamdată. Acolo o să las poveştile, jocurile, versurile. Nu sunt foarte sigură ce va urma, dar, la un moment dat, va trebui să renunţ la unul dintre ele. Weekwnd minunat, Scorpioanco! 🙂

Simona Prilogan

Bine te-am gasit, draga Dana, in noua ta casuta virtuala! Despre pietre si influenta lor asupra zodiilor stiu nu stiam mare lucru. Nu stiu daca este potrivit sau nu Lapis Lazuli pentru Scorpioni, dar imi place enorm bratara primita de la sotul meu, adusa direct din Valea Hunzei. O bucatica s-a stirbit putin, dar ramane preferata mea.
Un weekend plin de bucurii! <3

Tatonari

Bine ai venit, dragă Simona! Contează cel mai mult să o simţi tu aproape, că îţi aparţine şi rezonezi cu ea. Asta cred eu că face legătura între pietre şi noi. Trebuie să fie minunată brăţara ta. Un weekend luminos cu momente frumoase să ai, Simona! 🙂

Tatonari

O să mai aprofundez subiectul până când ajung la berbecuţi şi sunt sigură că se va găsi piatra potrivită şi pentru o potecuţă plină de dor… Frumoase pietrele de râu. Am adus şi eu câteva acasă. 🙂

Lasă un răspuns