Ziua lui. Ziua Constantin Brâncuși

Venea pe lume, la Hobița în județul Gorj, într-o zi de 19 februarie a anului 1876, cel care avea să devină un sculptor genial care a purtat în suflet locurile natale, chiar dacă cea mai mare parte a vieții și-a petrecut-o departe de țara sa, la Paris, unde este și înhumat în anul 1957, în cimitirul Montparnasse.

A lăsat minunate opere de artă locurilor sale natale, poporului al cărui sânge i-a curs prin vene, națiunii în care i-au rămas rădăcinile, din care și-a tras seva , inspirația.

A fost un răzvrătit, un neînțeles, pe alocuri, iar setea de cunoaștere, dorința de a o îmbogăți cu elemente mereu noi, l-a făcut să-și ia lumea-n cap, plecând la Paris pe jos, când avea 27 de ani.

Mi-au atras atenția următoarele crâmpeie din viața sa, redate în imagini.

 

sursa:

 

Suzana

E frumos ca are o zi. Desi e departe de a fi suficient. Lucrurile esentiale privind
operele lui si ideile lui nu se fac. Din pacate!
Mie operele lui mi se par magnifice.

Poti face ca imaginile sa le maresti cand dai clic pe ele? Banuiam ca asta se intampla mereu,
dar tocmai am invatat ca nu este asa! 🙂
Seara frumoasa si senina, Dana draga!

Tatonari

Prea puțin contează câteva cuvinte scrise pe o pagină oarecare. Ar fi trebuit ca lucrările lui minunate să fie mult mai cunoscute de fiecare dintre noi, să le acordăm prețuirea pe care o merită, nu numai lucrărilor, ci şi geniului său artistic, ar fi trebuit…
Imaginile sunt dimensionate aşa de mine, pentru că erau foarte mari în pagină şi nu prea ma-m pricrput altfel. Mai am de învățat, dar dacă dai click pe link te lămureşti cam cum arătau originalele. Se pare că e puțin diferit de vrlălalt blog… O seară minunată să ai, Suzana dragă! 😊

Lasă un răspuns