Floarea de colț

 

Dimineță Google m-a întâmpinat cu această imagine  (cred că și pe voi) și împinsă de curiozitate am dat click pe ea, aflând, astfel, că astăzi se sărbătorește Floarea de Colț, al cărui nume în limba germană este compus din cuvintele edel (nobil) și weiss (alb), se mai numește și Floarea Reginei, iar   imaginea a fost creată de artista germană Rita Fürstenau pentru Doodle.  

Motivul sărbătoririi fiind faptul că acest cuvânt „edelweiss” a fost descoperit pentru prima dată în scris pe 5martie 1784.

La noi a fost declarată monument al naturii din 1933, fiind protejată de lege.

Tot scotocind după imagini am găsit câteva care să se poată înscrie în jocul de luni găzduit de Zinaida, pornit de la citate favorite descoperite în cărți, ideea aparținând Ellei, sau oriunde altundeva, cuprinzând idei, evenimente ori doar cuvinte care ne-au plăcut în mod deosebit, sub sloganul Click & Comment Monday

 

O floare de colț

Pe-nalte piscuri

Catifelare.

 

Să vă fie săptămâna însorită și plină de bucurii! 🙂

Am ales și o pictură cu această floare deosebită, pentru că subliniază, cumva, raritatea ei.

imagine: 
Ella

Bine ai venit în joc! D
Oare la mine de ce Google nu ma cadoriseste cu floarea de colt? M-am uitat si pe calendarul cu sarbatori de aici si nu apare nicaieri aceasta sarbatoare! Se serbeaza doar în estul Europei floarea? Strange!
Citatele îmi plac foarte mult sun foarte deosebite!
Iti doresc o saptamana foarte frumoasa, asa ca o floare de colt! <3

Tatonari

Bun găsit, dragă Ella! N-aș putea să-ți spun motivul pentru care nu vezi floarea de colț, la deschiderea googleului, cu toate că aș fi și eu curioasă să-l aflu, dar cred că multe din sărbătorile Olandei nu sunt cunoscute pe la noi. Noroc de tine că ne mai pui la curent cu câte ceva. O săptămână buuună și luminoasă să ai și mulțumesc! 🙂

Zina

Albumița, simbol rar al dragostei curate, dar și al ocrotirii naturii, e pe cale de dispariție în țara noastră, unde nu mai aplică nimeni legile protecției naturii.
Săptămână excelentă!

Tatonari

Multe legi nu se mai aplică în țara noastră sau pur și simplu nu se mai ține cont de ele, tot în detrimentul nostru. Sunt frumoase toate denumirirle acestei flori, de care cine știe dacă ne vom mai bucura în următorii ani. O săptămână minunată! 🙂

psi

superb haiku. cât despre edelweiss, mereu am iubit-o, poate și pentru că e mereu prezentă în broderia săsească, în bijuterii și o știu din copilărie.

Tatonari

Al meu, adică?!? Mulțumesc! Eu am văzut-o pentru prima dată sub forma presată şi chiar şi aşa îşi păstrase catifelarea. Cred că tu eşti familiarizată cu tot felul de obiecte de peoveniență săsească şi e normal să fie aşa, iar floarea îți este muùlt mai aproape decât altora. Să mai spun că eşti fericită pentru asta?!? 😆

Suzana

Cand am deschis calculatorul dimineata, nu am vazut logo-ul.
Doar acum seara, l-am vazut!
Ce mult mi-a placut postarea ta. Cred ca stii de ce! 😅
Deosebite citatele ca si imaginea. O sa mai urmaresc flori la ghiveci. Poate am noroc sa gasesc!
Bine ai venit la joaca, Dana draga! O saptamana minunata!

Tatonari

Ştiu de ce şi chiar la tine m-am gândit de dimineață. 😊 Bun găsit! Nu ştiu cât de consecventă voi fi, dar…
Să-mi spui şi mie de găseşti la ghiveci.
O săptămână cu apor şi bucurii să ai, Suzana! 🤗

Diana

Minunata floarea de colt! Si tot mai rar ni se arata… Cei care o intalnesc ar trebui sa taie din tulpina, nu sa rupa din radacina, pentru a inflori si a se inmulti si in anul care vine.
*
Multumesc. Saptamana minunata iti doresc sa ai si tu!

Lasă un răspuns